RSS Nieuws

 • Houdsterverlies verrekend met winst dochter 11 juni 2021
  Een voorvoegingsverlies van een houdstermaatschappij kan te verrekenen zijn met een winst van een gevoegde dochtermaatschappij. De holding moet dan op zichzelf beschouwd wel voldoen aan de werkzaamhedentoets.
  Remco Latour
 • Factuur adviseur niet te verrekenen met navorderingsaanslag 11 juni 2021
  Klanten van belastingadviseurs mogen van Rechtbank Noord-Holland het bedrag van een onverwachte navorderingsaanslag niet verrekenen met de factuur van hun adviseur.
  Remco Latour
 • Vrijstellingsmethode ondanks Belgische kaderregeling 11 juni 2021
  Als een kaderlid de Belgische kaderregeling toepast, kan hij in principe nog altijd voldoen aan een goedkeurend besluit, zo oordeelt Rechtbank Den Haag.
  Remco Latour
 • Vijlbrief wil belastingvoordeel IACK buitenlandse belastingplichtigen aanpassen 11 juni 2021
  Door de uitzondering in de Wet inkomstenbelasting 2001 op het fiscaal partnerbegrip krijgen buitenlandse belastingplichtigen de inkomensafhankelijke combinatiekorting automatisch toegekend als zij aangeven een kind onder de 12 jaar te hebben die voor minimaal zes maanden staat ingeschreven op hetzelfde woonadres als de belastingplichtige.
  Anne-Marie Noordenbos
 • ‘Nederland moet cryptovaluta verbieden’ 11 juni 2021
  Het kabinet moet bitcoins en andere cryptomunten snel verbieden. Het klappen van de cryptozeepbel is onvermijdelijk schrijft directeur Pieter Hasekamp van het Centraal Planbureau in het Financieele Dagblad.
  Anne-Marie Noordenbos
 • Niels Boef nieuwe voorzitter Nederlandse Orde van Belastingadviseurs 10 juni 2021
  De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft op haar algemene ledenvergadering Niels Boef als nieuwe voorzitter gekozen. Hij  volgt Bartjan Zoetmulder op, die na drie jaar reglementair is afgetreden. Niels Boef (1978) studeerde fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Hij is partner bij Meijburg & Co en gespecialiseerd in vennootschapsbelasting. Hij is sinds 2016 lid... […]
  Anne-Marie Noordenbos
 • Vanaf 1 juli 2021 grote btw-veranderingen voor e-commerce 10 juni 2021
  Per 1 juli 2021 veranderen de btw regels voor e-commerce. Veel vaker zullen ondernemers btw verschuldigd worden in het land waar de particuliere afnemer is gevestigd. Ook voor digitale platforms zijn er belangrijke wijzigingen op komst.
  Michel Halters
 • Rectificatie schenkingsakte is geen voorwendsel 10 juni 2021
  Als de partijen bij een schenking de schenkingsakte rectificeren, wijst dit volgens Hof Den Bosch erop dat een eventueel beroep op dwaling niet is voorgewend.
  Remco Latour
 • Verlaging AWf-premies: de nieuwe percentages 10 juni 2021
  Staatssecretaris Vijlbrief stuurt het tijdpad van het wetsvoorstel tot intrekking van de BIK-regeling en de verlaging van de AWf-premies. De staatssecretaris geeft aan wat naar verwachting de AWf-premies worden.
  Anne-Marie Noordenbos
 • Opinie | Hoge Raad: Wat stelt ‘de bedrijfseconomie’ in BNB 1957/208 nu nog voor? 10 juni 2021
  In deze NTFR Opinie vraagt prof.dr. Tom Berkhout zich af of de verwijzing naar de bedrijfseconomie in BNB 1957/208 inmiddels niet wat sleets is geworden. Na 1957 is het vakgebied veranderd, de Hoge Raad verwijst niet of nauwelijks meer naar de bedrijfseconomie en heeft selectieve keuzes gemaakt in vraagstukken die ook in de bedrijfseconomie worden... […]
  redactie