AlGrauwde & partners. Belasting.

Onze missie is om voor iedere belastingplichtige – particulier of onderneming – een optimale oplossing te bieden voor hun fiscaal-financiële wensen en verplichtingen.

Belasting

Onze missie is om voor iedere belastingplichtige – particulier of onderneming – een optimale oplossing te bieden voor hun fiscaal-financiële wensen en verplichtingen. Dit bereiken wij door voor onze cliënten zoveel mogelijk belasting te besparen, de administratieve zaken professioneel te verzorgen en dit te begeleiden met proactieve advisering. Omdat de belangen van onze cliënten centraal staan voor ons, zetten wij graag die extra stap om het beste resultaat te bereiken. Als uw vertrouwde adviseur besparen wij u tijd, geld en zorgen.

AlGrauwde & Partners verzorgt alle belastingaangiften; van de inkomstenbelasting tot de vennootschapsbelasting en van de omzetbelasting tot de loonbelasting. We maken hierbij gebruik van de modernste software en –in de meeste gevallen- elektronische gegevensuitwisseling met de Belastingdienst, zodat de aangiften snel en efficiënt kunnen worden afgewikkeld. Het spreekt voor zich dat we er alles aan doen om de aanslag voor u zo gunstig mogelijk uit te laten vallen. Ook voor het indienen van bezwaar- en beroepschriften en voor aangiften van successie of schenking kunt u bij ons terecht.

Fiscale aangiftes

Ondernemingen moeten verschillende soorten fiscale aangiften doen. De belangrijkste hiervan zijn de aangifte omzetbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Professioneel fiscaal advies is hierbij belangrijk om de belastingdruk te minimaliseren.

Inkomstenbelasting – Vennootschapsbelasting


Een eenmanszaak of vennootschap onder firma is verplicht een aangifte Inkomstenbelasting te doen, terwijl een B.V. een aangifte vennootschapsbelasting zal indienen. Beide belastingsoorten kennen weer verschillende ondernemersfaciliteiten en aftrekmogelijkheden. Uiteraard zorgt ons kantoor voor een invulling van de fiscale aangiften, waarbij u optimaal gebruik maakt van de fiscale faciliteiten. Ook signaleren wij belastingbesparingsmogelijkheden. Ons kantoor zet zich er voor in om voor u een maximaal belastingvoordeel te behalen. Uw fiscale aangiften dienen wij in via onze accountants- en belastingsoftware, waarmee wij efficiënt kunnen communiceren met de Belastingdienst.


Omzetbelasting


Elke onderneming die BTW naar zijn of haar klanten doorrekend moet deze aangifte doen. Mede afhankelijk van de grootte van de onderneming kan dit per maand, kwartaal of jaar.. Veelal de meeste bedrijven betalen omzetbelasting per kwartaal. Een correcte administratie is hier uiteraard van groot belang.


Loonbelasting


Indien uw onderneming personeel in dienst heeft of u als directeur van uw B.V. zelf in dienst bent, dient er een salarisadministratie bijgehouden te worden. Dit is direct van belang voor de maandelijkse aangiften en afdrachten van loonbelasting en sociale lasten. Ook als u zelf uw loonadministratie bij houdt, kunnen wij uw loonbelastingaangifte verzorgen.


Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.